Reacties op plan Bramert-noord

De plannen voor woningbouw in Bramert-noord leidden tot een groot aantal reacties o.a. op diverse websites. U vindt die reacties hieronder.   


 • Gemeente Stein verkwanselt geld en belangen van haar inwoners. De rekening van dit wanbeleid zullen de inwoners nog gepresenteerd krijgen, maar dan zijn de daders allang verdwenen!
  Hopelijk zullen de inwoners beseffen dat het nog niet te laat is ( 1 minuut voor twaalf )en in actie komen om onze “bestuurders” te doen stoppen met hun onzalige en geldverkwistend e megalomane plannen.
  Uiteindelijk zullen de inwoners ook op de blaren komen te zitten en niet de “bestuurders”! 
 • Laten we hopen dat dit 'waanzin-plan' nooit wordt uitgevoerd. Niemand zit hier op te wachten. IK heb in elk geval nog geen enkele positieve reactie gehoord van de inwoners van Urmond zelf. Hopelijk gebruikt het voltallige gemeentebestuur zijn verstand; dit is pure grootheidswaanzin. Belachelijk!
 • één erbij = één eraf, niet? Welke 400 gaan "we" slopen???? Dat de regionale politiek zich daar maar eens over uitspreekt!M.i. blijkt hieruit dat de RVS een verlengstuk van de overheid is. Opdoeken die club. Ik mis de verkeerssituatie cq bereikbaarheid: Probleem afsluiten Molenweg. Toename verkeer op de Raadhuisstraat.Wat mij tegen de borst stuit is dat mensen uit hun woningen gejaagd zullen worden (er moeten immers 400 woningen gesloopt worden) teneinde voor anderen plaats te maken. Waar moeten die 400 gezinnen die nu in de Westelije Mijnstreek wonen naartoe??? Daar wordt met geen woord of gesproken! Die zoeken het maar zelf uit, voor hun wordt geen nieuwe woonbuurt aangelegd. Nee, dat gebeurt alleen voor hoogopgeleiden van elders.
 • Wie betaalt hier eigenlijk belasting??? Dat zijn nu niet die onbekenden van ver weg, maar de mensen die nu hier wonen. Voordat er voor onze burgers een goed alternatief is mag er wat mij betreft geen woning gesloopt worden en zeker geen woning gebouwd worden voor die rijken in spe.
 • Als het de slechtste huizen zijn die ze gaan slopen dan zijn dit over het algemeen huizen die in de sociale sector vallen. Dus moeten de nieuwe woningen ook in de sociale sector gebouwd worden. Dat wil zeggen dat mensen zoals ik, die met een te hoog inkomen in een sociale huurwoning zitten nergens naar toe kunnen.
 • Eén erbij, één eraf geldt niet alleen voor het aantal, maar ook voor het type. Dat betekent dat je niet sociale huurwoningen kunt slopen en koopwoningen kunt bouwen. Uitzondering geldt voor woningtypes waar geen vraag meer naar is.
 • Bramert-Noord wordt een villawijk. De huizen zijn vooral bedoeld voor de nieuwe kenniswerkers bij Chemelot. Alhoewel ik me afvraag of zij wel op die plek willen wonen. Als je genoeg te besteden hebt, ga je wel mooier wonen dan daar! Daarnaast ben ik het ook eens met de stelling dat het veel te veel woningen zijn, zeker voor de al erg volgebouwde gemeente Stein! Vraag me af of de behoefte überhaupt wel is onderzocht. Lijkt erop dat dit gewoon een 'doordrukkertje' is.
 • Leuk wonen, in je villa ingeklemd tussen de geluidswal van de snelweg, het kanaal, graetheide (straks chemelot?) en een marginale dorpsuitbreiding zonder karakter (nieuw-urmond). Welke mafketel heeft ooit bedacht dat deze plek potentie heeft als "hoogwaardig" woonmilieu???? Zeker weer zo'n zogenaamd objectief artifarti architectenbureautje dat incapabele wethoudertjes naar de mond praat om nog iets van opdrachtjes binnen te slepen!
 • Wellicht een optie: 2 woningen weg en 1 erbij met nu eens een wat grotere tuin. In Nederland is grond werkelijk belachelijk duur dus de tuin in verhouding van het huis erg klein. Voor de prijs van 1 m2 grond in Sittard-Geleen koop ik 15 m2 grond of meer op veel plaatsen in Duitsland en België. Dus krijgen van die gedrochtige wijken zoals Hoogveld waar de huizen bijna opgestapeld staan. Moet je eens kijken naar de ''villa's'' aan de Dordogne, in de Haese in Geleen. Werkelijk helemaal geen ruimte om de huizen heen! Daarvoor betaal je toch geen 4 à 5 ton? Zoiets zal in Urmond ook wel gebouwd worden. Dan zijn de villa's in Hoogveld een verademing! Bovendien, stel dat je nou als 'kenniswerker' vanuit de Randstad naar Limburg komt om hier bij Chemelot te werken. Ga je dan wonen in nota bene Urmond...?! Laat me niet lachen, die mensen hebben veel liever een mooie stadsvilla in Maastricht, tenminste een omgeving met allure. Dat stukje naar Chemelot elke dag is dan een lachertje. Koopwoningen bouwen heeft geen zin, de mensen de er in zouden moeten trekken moeten eerst van hun oude woning af, iets wat in de huidige markt een hele bevalling is. Starters maken geen kans, dus deze woningen blijven leeg staan of men zou het grootste gedeelte moeten bouwen in de huursector. 
 • We willen Sittard-Geleen interessanter maken voor jonge gezinnen. Bovendien zouden we willen dat jantje modaal graag in deze gemeente zou willen komen wonen.
  In plaats van de nadruk te leggen op een probleem (een voor een bijv.) zouden we ook kunnen inzetten op het binnenhalen van bedrijvigheid, scholing en voorzieningen waardoor de jonge Sittardenaren en Geleentenaren kunnen blijven. Niet gedwongen worden om naar Eindhoven en verder te trekken en zodoende een gat achterlaten. De krimp, daar doen we zelf aan mee...
  En dan maken we ons druk om 400 woningen in Stein. Terwijl dat ons afleidt van het daadwerkelijke probleem.
 • Mensen vertrekken ook uit deze gemeente omdat er een enorm te kort is aan huurwoningen voor mensen met een inkomen van meer dan 33000€. Kopen is op het moment geen optie dus waarom geen huurwoningen bouwen met de optie om te kopen als het beter gaat? Verder moet Den Haag het verbod voor woningenverenigingen om buiten de sociale sector te bouwen opheffen.
 • Er moeten ook 400 woningen gesloopt worden. Kosten 50-100 miljoen. Wie gaat dat betalen?Daar zullen wij als belastingbetaler en huurder voor moeten opdraaien. En de bestaande huizen worden nog moeilijker verkocht en minder waard.
 • De 400 woningen die gesloopt moeten worden, moeten dan wel in de zelfde klasse vallen als de nieuwbouw, anders heeft slopen geen zin. Iemand die nu in woning zit met een lage huur kan op enkele uitzonderingen daar gelaten, nooit overgaan naar een woning die vele male duurder is. Als de projectontwikkelaar de kosten van de sloop moet betalen (en doorberekenen aan de koper) krijgt hij geen enkele woning verkocht. En wat gesloopt gaat worden zullen de goedkopere huurwoningen zijn. Particuliere woningen slopen is onmogelijk.Dus de beginners op de woningmarkt zijn de dupe.
 • Zou dit dan toch doorgaan, hetgeen toch heel jammer zou zijn voor "ons groen"wat toch al niet zoveel is in onze gemeente. Zo links en rechts hoor ik toch geluiden dat niemand daar happy mee is. Ik ook niet.Stein moet minstens 2 miljoen bezuinigen om de aangegane verplichtingen te kunnen betalen !!!! ( denk aan nieuw zwembad ( is dit nodig ???,genoeg zwemwater in streek dus alleen prestige over de rug van ons burgers) en de rente voor de grondaankopen uitbreidingsplan Bramert-Noord, waar de komende 20 jaar niets gebouwd zal worden , maar wel rente voor zal moeten betaald worden ! Dit colege en bestuur van de gemeente Stein brengt ons inderdaad aan de bedelstaf met alle gevolgen van dien.
 • De grondaankopen in dit gebied door de gemeente Stein met geleend geld zullen Stein(lees de burger) aan de bedelstaf brengen ! Er is toch geen zinnig mens die gelooft dat hier de eerste 15 jaar gebouwd wordt ! In de tussentijd moet wel door de burgers van Stein de rente ( vele miljoenen ) betaald worden.
 • brbramert

 back f2