Rabo 2

Leden van de Rabobank Zuid-Limburg West kunnen het Graetheidecomité financieel steunen door bij de Rabo Clubkas Campagne op ons te stemmen.U kunt stemmen vanaf 4 september. Ga naar rabobank.nl/clubsupport . U vindt ons door te zoeken op Graetheide. Deze website maar ook onze andere activiteiten.worden betaald met het sponsorgeld,

raboclubkas

 

 

 

 

In memoriam Sjang Cremers.

Op 4 oktober 2009 overleed Sjang Cremers.

Sjang was vanaf de jaren ’60 zeer actief betrokken bij het behoud van natuur en milieu in  Limburg. In 1976 was hij mede oprichter van het Graetheidecomté, waarvan hij tot zijn dood  actief bestuurslid was. Voor ons was hij een belangrijke inspiratiebron door zijn enthousiasme, creativiteit en kritische blik op de ontwikkelingen rond Graetheide. We zullen zijn inbreng in de toekomst helaas moeten missen.

Sjang is geboren in Sittard in 1922 en woonde er zijn leven lang. Bijna 30 jaar was hij werkzaam als adjunct-directeur van het Limburgse Groene Kruis . Hij behoorde tot het groepje progressieve katholieken dat in 1968 de KVP verliet en de PPR (later gefuseerd tot Groen Links)  oprichtte. Voor die partij zat hij ook in Provinciale Staten..
Zijn passie voor de natuur sprak zowel uit zijn inzet voor het Graetheidecomité, de vele wandelingen die hij met zijn vrouw maakte en waarvan zij intens samen konden genieten, alsook uit zijn mooie tuin, waar hij sinds zijn pensionering bijna dagelijks in werkte.

Sjang zette zich buitengewoon in voor de Derde Wereld. Hij was medeoprichter van  de SOS-Wereldbank (nu Fair Trade) en bestuurslid van de Vereniging Mondiaal Beleid Sittard-Geleen. Hij zette zich in voor vele projecten ten behoeve van een rechtvaardige samenleving, waaronder de stichting Sittard-Rosa-Lima.

 

back f2