GroenLinks bezoekt Graetheide en eert Graetheidecomité met "Groen Lintje". 

De foto's bij dit artikel zijn van Willem Verhaeg (verhaegvisualarts-fotografie)

zzs img_9978 aa

 

Op 9 december 2011 bezochten politici van GroenLinks Graetheide.

In het Heihöfke, aan de rand van het door DSM geclaimde industrieterrein kreeg het Graetheidecomité de gelegenheid om de actuele situatie rond Graetheide toe te lichten.

 

Foto rechts: Hub Slangen, voorzitter van het Graetheidecomité, ontvangt de delegatie.

 

 

   

zzs img_9657 bbNatuurlijk moest er ook een statiefoto gemaakt worden bij het bord "Graetheide Groen", waar ook in het verleden al veel politici geposeerd hebben.

V.l.n.r. Frans Benders (gemeenteraad Sittard-Geleen, Jolande Sap (Tweede Kamer), Hub Slangen (voorzitter Graetheidecomité) en Margriet van Tulder (Provinciale Staten).

 

zzs img_9717 bbGesproken werd o.a over de intentieovereenkomst die DSM met de provincie afsloot en die niet alleen het allang voor DSM gereserveerde gebied, maar daar bovenop ook nog de Lexhy voor 15 jaar voor industrie reserveert.

Ook de OPAC en de wonigbouw op Bramert-noord was onderwerp van gesprek. 

De conclusie van Jolande Sap, die eerder die dag bij DSM op bezoek was, was dat "DSM wel oog heeft voor veel wereldproblemen, maar weinig doet aan de eigen omgeving"

 

img_1018De delegatie van GroenLinks had voor het comité nog een verrassing in petto. Het comité kreeg het "Groene Lintje" uitgereikt voor het feit dat het al 35 jaar lang opkomt voor een groene Graetheide.

 Het juryrapport zegt hierover:

Het Graetheidecomité is één van de oudste  aangesloten organisaties van de Milieufederatie Limburg en participeert actief mee in het regionale overleg van natuur- en milieuorganisaties in de Westelijke Mijnstreek.

 Het Graetheidecomité heeft in al die jaren tal van activiteiten georganiseerd, bewoners geïnformeerd en hun stem voor leefbaarheid en behoud van groen in de regio laten doorklinken

Het Graetheidecomité is inmiddels een gerespecteerd gesprekspartner van lokale- en provinciale overheden en denkt actief mee over plannen waarbij ze met veel opgebouwde kennis en ervaring invloed weten uit te oefenen en belangen van leefbaarheid, milieu en natuur op een uitstekende wijze weet te behartigen.

 

 
Zef van Bilsen, medeoprichter en oudste bestuurslid van het comité kreeg door Jolande Sap het Groen lintje opgespeld (linkerfoto), evenals voorzitter Hub Slangen.  

 zs img_9838 bbzzs img_9840 bb

 
zzs img_9991 dd  br20  

 

 

 

 

 

back f2