Rabo 2

Leden van de Rabobank Zuid-Limburg West kunnen het Graetheidecomité financieel steunen door bij de Rabo Clubkas Campagne op ons te stemmen.U kunt stemmen vanaf 4 september. Ga naar rabobank.nl/clubsupport . U vindt ons door te zoeken op Graetheide. Deze website maar ook onze andere activiteiten.worden betaald met het sponsorgeld,

raboclubkas

 

 

 

In memoriam Zef van Bilsen

In december 2019 overleed op 93-jarige leeftijd ons bestuurslid Zef van Bilsen uit Born. Hij was in 1976 mede-oprichter van het Graetheidecomité en vanaf die tijd bestuurslid. In de eerste dezef speldcennia trad hij veel op de voorgrond als spreker bij de vele voorlichtingsbijeenkomsten in de dorpen rond Graetheide. In 1977 was hij mede-organisator van en spreker op een grote protestbijeenkomst in de Schouwburg in Sittard (600 aanwezigen). Deze was gericht tegen de bouw van chemische fabrieken op Graetheide. Hij was ook actief bij het gewone werk, b.v. langs de deuren verkopen van kalenders ter financiering van het comité.
Zef was meer dan 50 jaar lokaal, provinciaal en landelijk actief voor IVN, met een niet aflatend enthousiasme en inzet. Nog steeds gepassioneerd ontdekker en verteller over de dagelijkse kleine en grote wonderen van de natuur. Voorbeeld voor vele liefhebbers van natuur en landschap. Zef hoorde in 1967 tot de oprichters van het IVN Land van Swentibold in Born, waarvan hij van 1967-1978 bestuurslid was en later erelid was. Hij was de trekker van de Natuurgidsenopleiding in Limburg. Bij het 40-jarig bestaan van het Graetheidecomité werd hem de Speld van Verdienste van de gemeente Sittard-Geleen toegekend voor zijn jarenlange inzet voor het comité en voor het IVN (foto). We zullen zijn inzet missen.