Rabo 2

Leden van de Rabobank Zuid-Limburg West kunnen het Graetheidecomité financieel steunen door bij de Rabo Clubkas Campagne op ons te stemmen.U kunt stemmen vanaf 4 september. Ga naar rabobank.nl/clubsupport . U vindt ons door te zoeken op Graetheide. Deze website maar ook onze andere activiteiten.worden betaald met het sponsorgeld,

raboclubkas

 

 

 

 

Fotoalbum Graetheidecomité 

 

img 1226

 Bezoek SP aan Graetheide

In november 2012 bracht een delgatie van de SP een bezoek aan het Graetheidecomité en bekeek het gebied waar o.a. de OPAC zou moeten komen. Voorop lopen de Provinciale Statenleden Rijnsbergen en Rewinkel. Erachter Eerste Kamerlid Smaling. Verder waren enkele medewerkers van de partij aanwezig.

 

 

Teambuilding Graetheidecomité oktober 2011

img_8400 img_8440
img_8409

 

Het Graetheidecomité hield een teambuildingsbijeenkomst in het buitenland zoals dat tegenwoordig bij een professionele organisatie in de mode is. Iedereen waarvan het jammer zou zijn als we die zouden kwijtraken moest een zwemvest aan. Op de foto links de diehards die de zwaarste route volbrachten. Na een tocht vol ontberingen werd een tussenevaluatie ingelast (foto's hieronder). Op de terugtocht was de samenwerking al stukken beter. Toch moesten bij de afsluitende evaluatie nog enkele harde noten gekraakt worden (foto's onderaan).

img_8413 img_8415
img_8459 img 8461

 

 

  schouwburg Sittard 1977

Januari 1977.
Grote protestbijeenkomst in de schouwburg in Sittard (700 aanwezigen). Statenleden van PvdA en PPR (nu GroenLinks) verklaarden dat hun partij tegen industrie op Graetheide is. Ook één CDA-er (Ger Wagemans) was tegen.

 

Namens het Graetheidecomité spraken Zef van Bilsen en Hans op de Coul (foto hieronder). De schutterij van Nattenhoven was in vol ornaat aanwezig.

 

 

schouwburg

 

Graetheidecomite 1992Juli 1992.
Interview door het blad "DSM Informatie". V.l.n.r. Dré Cleophas, L van de Walle (hoofd planologie DSM) en Hub Bemelmans (foto DSM)

 

 

 

informatieavond Born Graetheide 1993


Juni 1993.
Wijkvereniging Born-west organiseert een informatieavond over Graetheide waarop DSM en het Graetheidecomité voorlichting geven over de plannen.  Hub Bemelmans spreekt de zaal toe; achter de tafel J. Scholz van DSM (foto DSM)

 

 

bezwaarschriften Graetheidecomite 1995

 

 

 

 

 

November 1995.


Hub Bemelmans overhandigt 6000 handtekeningen

tegen bouw van chemische fabrieken op Graetheide

aan gedeputeerde de Waal.

 

 

 

 

Hieronder vergadering van het Graetheidecomité in 1998. Op de foto links: Zef van Bilzen, Funs Fiddelers, Hub Bemelmans, Harry Geven en Sjang Cremers. Rechts Harry en Sjang nog een keer en Han Kengen.

grhcomite 1998grhcomite 1998 2

 


2002.
Op het bord "Graetheide groen" langs de autoweg wordt het woord groen in het Arabisch toegevoegd. Dit nadat het Saoedi-Arabische bedrijf Sabic een deel avan DSM had overgenomen
.

  archief Graetheide comite


Januari 2009.
Leden van het Graetheidecomité in de keuken (een kantoor hebben we niet) bezig met het ordenen van het archief van de afgelopen 40 jaar.

 V.l.n.r. Lambert Bergers, Zef van Bilsen, Michel Fouraschen en Dré Cleophas.

 

 

 back f2